Over ons

Goud is Gronings voor goed. Dat we Bladgoud heten is daar een vrolijke verwijzing naar, maar het toont ook onze ambitie. Onze dirigent – en muzikale begeleider op piano en cajon –  Hans Kaldeway speelt daar een belangrijke rol in. Sinds 2014 hebben we ons ontwikkeld tot een energiek koor bestaande uit 18 vrouwen en 8 mannen. Jaarlijks geven we meerdere optredens en we doen regelmatig mee aan festivals zoals het Balk TOPfestival in Rotterdam. In oktober 2022 werden we daar vierde in de hoogste klasse bij de middelgrote koren.

Repertoire

Ons repertoire bestaat uit (pop)nummers van bijvoorbeeld Coldplay, Kovacs, Sia, Kensington en De Jeugd van Tegenwoordig, maar ook oudere nummers van David Bowie, Red Hot Chili Peppers of Queen. De arrangementen zijn meestal vijf- of zesstemmig en een aantal is speciaal voor ons gemaakt door onze dirigent Hans Kaldeway. We houden ervan de nummers energiek en met overtuiging uit te voeren,  de choreografie daarvoor bepalen we gezamenlijk.  

Bekijk ons YouTube kanaal voor een indruk van onze optredens.

Muzikale leiding: Hans Kaldeway

De dirigent van Bladgoud is Hans Kaldeway (1968). Hans is dirigent, componist, arrangeur, pianist. Hij volgde de opleiding Koordirectie Lichte Muziek, bij o.a. Tijs Krammer, die hij cum laude afsloot. 

Als dirigent/muzikaal leider/repetitor werkte Hans bij verschillende muziektheaterproducties, o.a. Ripperda (2023), Mijn liefde is een koorts (2021), de musical Tick Tick Boom! (2014), Theater Ongezien (2012), De Vliegende Hollander van Appingedam (2009-2011), The Wizard of Oz (2005) en de opera Stundenlang (2004). Hans is muzikaal leider en arrangeur van vocal group Tous les oiseaux d’Europe, en van de workshopserie The Vocal Sound of

Als muzikant speelt/zingt Hans momenteel bij De Piloten, MusicaRosa, en Waxtaan.

Hans is een veelgevraagde arrangeur en componist voor vocale groepen. Hij is te vinden als jurylid voor korenfestivals, en als coach/workshopleider voor zangers, koren en vocal groups.

Bladgoud wordt ondersteund door de gemeente Groningen met de Basissubsidie Amateurkunst.