Agenda

Zaterdag 1 juni 2024: Schiermonnikoog
We nemen deel aan het 65e Muziek- en Zangfestival van de OMF op Schiermonnikoog.

Zaterdag 6 juli 2024: Lustrumconcert
Het koor bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een heel bijzonder jubileumconcert waar nieuwe én oude nummers elkaar afwisselen. Voor deze speciale gelegenheid is er een middag- en een avondconcert.
Tijden: 15:00 en 20:00. Prijzen: 15,- voor volwassenen en 8,- voor kinderen t/m 12 jaar.
Kaartverkoop: Grand Theatre

Bladgoud is te boeken!

Zoek je een leuk optreden voor je evenement, bruiloft of festival? Bladgoud is te boeken! We overleggen graag over een passend repertoire. Wij zijn bereikbaar via het contactformulier of  mail naar koorbladgoud@gmail.com. Wij nemen z.s.m. contact op!

Terugblik optredens 2023

Vrijdag 15 december: WinterWelVaart Groningen
Optreden in Groningen op de kade van het Lage der AA  tijdens WinterWelVaart.

Zondag 12 november: Nieuw Scheemda

Op uitnodiging van de Culturele Commissie Nieuw Scheemda – ’t Waar zongen we  zestien nummers in het mooie kerkje van Nieuw Scheemda.

Zondag 17 september: Pedaal Vocaal
Pedaal Vocaal is een festival in het Drentsche Aa gebied rond Zeegse. We gaven optredens in Schipborg en in de Magnuskerk in Anloo. 

Donderdag 27 april 2023: Koningsdag Groningen
Het is inmiddels een traditie: op de vrijmarkt op de singels tijdens Koningsdag doen we een surround sound optreden waarbij we in een cirkel om iemand heen staan en een nummer naar keuze zingen.

Zondag 16 april 2023: Festival BALK Noord in De Lawei in Drachten
Optreden tijdens het festival van korenbond BALK met 23 andere koren en workshops.

12 t/m 15 april: De Tempel van Firma MES in Grand Theatre Groningen
Muzikale begeleiding bij een voorstelling van theatergroep Firma MES.

Vrijdag 17 februari 2023: Duo-Concert met Billy and the Blue Boar
Concert met akoestische popgroep met theatrale inslag in de Doopsgezinde Kerk in Groningen. In de kerk kwamen onze acapella nummers geweldig tot hun recht en de combinatie met Billy and the Blue Boar zorgde voor een vrolijke sfeer. Kijk voor een indruk hier op YouTube.

Hoogtepunten uit de optredens van Bladgoud

Sinds de oprichting in 2014 heeft Bladgoud al veel opgetreden, van festivals tot speciale gelegenheden.

Als lid van de korenbond BALK doen we mee met hun festivals zoals het tweejaarlijks TOPfestival in Rotterdam. Daar  wonnen we in 2017 de tweede klasse en in 2019 werden we tweede in de eerste klasse met onder andere een uitvoering van  Resistance van Muse in een door dirigent Hans Kaldeway speciaal voor ons gemaakt arrangement.

Bij het meest recente TOPfestival in oktober 2022 deden we mee in de hoogste klasse en werden daar vierde met o.a. Popstars van KDA en Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig.

Aan het Muziek- en Zangfestival van de OMF op Schiermonnikoog hebben we met veel plezier twee keer deelgenomen. In 2019 wonnen we met een optreden met o.a. Sorry van Kensington. 

Natuurlijk zijn er ook onze eigen optredens. In juni 2022 gaven we ons – door corona uitgestelde – lustrumoptreden voor een publiek van 200 mensen in het Forum Groningen met voor de gelegenheid als begeleiding  Hans Kaldeway op piano, Arnout Baard op bas en Tjisse de Jong op drums.